Aszaló gépek és szekrények aszalt gyümölcsök és zöldségek készítéséhez otthoni vagy nagyüzemi méretben.
Aszalás során a gyömölcsöknek sajátos ízvilága alakul ki, mely más, mint a friss illetve fagyasztott gyümölcs. Gyümölcsökön kívül fűszernövényeket (pl. zöldfűszerek, vegeta), gyógynövényeket (pl. tea), virágokat (potpourri), zöldségeket (pl. gomba), sőt még halat és húst is száríthat. Az aszaltványokat érdemes száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolni és akár évekig is eltarthatóak.
A zöldségek illetve gyümölcsök aszalás során elveszítik víztartalmuk jelentős részét, de megőrzik az értékes tápanyagokat, vitaminokat, ezáltal az aszalt gyümölcsök kiváló vitamin és ásványi anyag források.
Különösen javasolt vegetáriánusoknak, gluténérzékenyeknek, nyersétel fogyasztóknak a házi aszalógép. A nagyüzemi gépeket mindazoknak ajánljuk akik tartósítószer és hozzáadott cukor nélkül szeretnének minőségi (akár bio) terméket előállítani.
NÉHÁNY ASZALÓ, MELY MEGTALÁLHATÓ KÍNÁLATUNKBAN
TERMÉK NEVE | TÁLCÁK SZÁMA (db) | ELEKTROMOS TELJESÍTMÉNY (W) | MAX. TÖLTET (KG) | SZÁRÍTÓFELÜLET (M2) | EXTRA |
FRUTTY aszaló | 6 | 460 | állítható termosztát 35-70°C, időzítő, digitális kijelző | ||
Stöckli aszaló | 2 | 600 | Változtatható hőmérséklet beállítás | ||
3 | 600 | Változtatható hőmérséklet beállítás 0-70°C, időzítő (max. 12 óra) | |||
Aszaló alagút | 5 | 480 | 2-3 | ||
10 | 480 | 4-6 | |||
10 | 480 | 4-6 | Rozsdamentes acél váz | ||
Aszalószekrény | 6 | 2000 | 10-12 | 1,5 | |
6 | 2000 | 10-12 | 1,5 | Időkapcsoló, Hőmérséklet érzékelő | |
9 | 2000 | 15-18 | 2,2 | Időkapcsoló, Hőmérséklet érzékelő | |
Modulos aszalószekrény | 40 | 5100+120 (ventillátor) | ~ 160 | 14 | 1 modul, tehát bővíthető, kb. 40-60 kg/nap aszalási teljesítmény |
72 | 5100+175 | ~ 300 | 25,2 | 1 modul, tehát bővíthető, kb 70-100 kg/nap aszalási teljesítmény | |
80 | ~ 320 | 28 | kb 80-120 kg/nap aszalási teljesítmény | ||
144 | ~ 550 | 50,4 | kb. 140-180 kg/nap aszalási teljesítmény |
Az aszalókat megvásárolhatód webshopunkban, a moduláris aszalószekrényekre pedig kérhetsz árajánlatot. A termékek nevére kattintva átirányítunk webshopunkba!
Kínálatunkban magvalókat és almahámozó, almaszeletelő gépeket egyaránt találsz.
ASZALANDÓ | SZÜKSÉGES ELŐKÉSZÍTÉS - ILYEN VASTAGRA SZELETELD | SZÜKSÉGES IDŐ (óra) |
GYÜMÖLCS ASZALÁSA 70°C | ||
Alma aszalása | 15 mm | 6-10 |
8 mm | 6-8 | |
Sárgabarack aszalása | félbe vágni, vágott felével lefelé | 10-18 |
Ananász aszalása | 8 mm | 10-12 |
Banán aszalása |
hámozás után karikára vagy hosszában hasítva kb 5 mm vastag |
8-12 |
Körte aszalása | félbe vágni, vágott felével lefelé | 15-30 |
8 mm | 6-10 | |
Eper aszalása | félbevágni, vagy egészben hagyni | 9-15 |
Füge aszalása | félbe vágni, vágott felével lefelé | 10-12 |
Cseresznye aszalása | magozás nélkül vagy magozva | 10-18 |
Szőlő aszalása | félbe vágni, vágott felével lefelé | 12-15 |
Szilva aszalása | félbe vágni, vágott felével lefelé | 10-18 |
ZÖLDSÉG ASZALÁSA 70°C | ||
Bab aszalása | egészben | 6-10 |
Borsó aszalása | borsó héjának eltávolítása | 8-10 |
Uborka aszalása | kb 1 cm vastag hámozatlan szeletek | 6-8 |
Répa aszalása | hámozás után kb. 8 mm vastag szeletek | 6-8 |
Póréhagyma aszalása | félbevág majd 6-8 cm hosszú darabokat vág | 6-10 |
Pepperoni aszalása | kb 8 mm vastag csíkok | 8-10 |
Zeller aszalása aszalása | hámozás után kb. 8 mm vastag szeletek | 6-10 |
Leveszöldség aszalása | vágjuk a zöldségeket vékony csíkokra | 6-8 |
Paradicsom aszalása | félbe vágni, vágott felével lefelé | 10-14 |
kb 6 mm | 7-10 | |
Cukkini aszalása | hámozatlan kb 8 mm vastag szeletek | 7-8 |
GOMBA ASZALÁSA 50°C | mosás után a kisebbeket egyben hagyjuk a nagyobbakat pedig hosszában szeleteljük | 2-6 |
GYÓGYNÖVÉNY ASZALÁSA 40°C | mosás után egészben, vagy aprítva | 2-6 |