Aszalók

Aszalvány

 

Aszaló gépek és szekrények aszalt gyümölcsök és zöldségek készítéséhez otthoni vagy nagyüzemi méretben.

Aszalás során a gyömölcsöknek sajátos ízvilága alakul ki, mely más, mint a friss illetve fagyasztott gyümölcs. Gyümölcsökön kívül fűszernövényeket (pl. zöldfűszerek, vegeta), gyógynövényeket (pl. tea), virágokat (potpourri), zöldségeket (pl. gomba), sőt még halat és húst is száríthat. Az aszaltványokat érdemes száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolni és akár évekig is eltarthatóak.

A zöldségek illetve gyümölcsök aszalás során elveszítik víztartalmuk jelentős részét, de megőrzik az értékes tápanyagokat, vitaminokat, ezáltal az aszalt gyümölcsök kiváló vitamin és ásványi anyag források.

Különösen javasolt vegetáriánusoknak, gluténérzékenyeknek, nyersétel fogyasztóknak a házi aszalógép. A nagyüzemi gépeket mindazoknak ajánljuk akik tartósítószer és hozzáadott cukor nélkül szeretnének minőségi (akár bio) terméket előállítani.

 

NÉHÁNY ASZALÓ, MELY MEGTALÁLHATÓ KÍNÁLATUNKBAN 

Aszaló alagút

 

TERMÉK NEVE TÁLCÁK SZÁMA (db) ELEKTROMOS TELJESÍTMÉNY (W) MAX. TÖLTET (KG) SZÁRÍTÓFELÜLET (M2) EXTRA
FRUTTY aszaló 6 460      állítható termosztát 35-70°C, időzítő, digitális kijelző
Stöckli aszaló 2 600      Változtatható hőmérséklet beállítás 
3 600      Változtatható hőmérséklet beállítás 0-70°C, időzítő (max. 12 óra)
Aszaló alagút 5 480  2-3     
10 480  4-6    
10 480  4-6   Rozsdamentes acél váz
Aszalószekrény 6 2000 10-12 1,5   
6 2000 10-12 1,5  Időkapcsoló, Hőmérséklet érzékelő
9 2000 15-18 2,2  Időkapcsoló, Hőmérséklet érzékelő
Modulos aszalószekrény 40 5100+120 (ventillátor) ~ 160 14  1 modul, tehát bővíthető, kb. 40-60 kg/nap aszalási teljesítmény
72 5100+175  ~ 300 25,2 1 modul, tehát bővíthető, kb 70-100 kg/nap aszalási teljesítmény
80   ~ 320 28 kb 80-120 kg/nap aszalási teljesítmény
144   ~ 550 50,4 kb. 140-180 kg/nap aszalási teljesítmény

Az aszalókat megvásárolhatód webshopunkban, a moduláris aszalószekrényekre pedig kérhetsz árajánlatot.  A termékek nevére kattintva átirányítunk webshopunkba!

Kínálatunkban magvalókat és almahámozó, almaszeletelő gépeket egyaránt találsz.

 

ASZALANDÓ SZÜKSÉGES ELŐKÉSZÍTÉS - ILYEN VASTAGRA SZELETELD SZÜKSÉGES IDŐ (óra)
GYÜMÖLCS ASZALÁSA 70°C      
Alma aszalása 15 mm  6-10 
8 mm  6-8 
Sárgabarack aszalása félbe vágni, vágott felével lefelé 10-18 
Ananász aszalása 8 mm  10-12 
Banán aszalása

hámozás után karikára vagy hosszában hasítva kb 5 mm vastag

8-12 
Körte aszalása félbe vágni, vágott felével lefelé 15-30 
8 mm  6-10 
Eper aszalása félbevágni, vagy egészben hagyni 9-15 
Füge aszalása félbe vágni, vágott felével lefelé 10-12 
Cseresznye aszalása magozás nélkül vagy magozva 10-18 
Szőlő aszalása félbe vágni, vágott felével lefelé 12-15 
Szilva aszalása félbe vágni, vágott felével lefelé 10-18 
ZÖLDSÉG ASZALÁSA 70°C    
Bab aszalása egészben 6-10 
Borsó aszalása borsó héjának eltávolítása 8-10 
Uborka aszalása kb 1 cm vastag hámozatlan szeletek 6-8 
Répa aszalása hámozás után kb. 8 mm vastag szeletek 6-8 
Póréhagyma aszalása félbevág majd 6-8 cm hosszú darabokat vág 6-10 
Pepperoni aszalása kb 8 mm vastag csíkok 8-10 
Zeller aszalása aszalása hámozás után kb. 8 mm vastag szeletek 6-10 
Leveszöldség aszalása vágjuk a zöldségeket vékony csíkokra 6-8 
Paradicsom aszalása félbe vágni, vágott felével lefelé 10-14 
kb 6 mm  7-10 
Cukkini aszalása hámozatlan kb 8 mm vastag szeletek 7-8 
GOMBA ASZALÁSA 50°C mosás után a kisebbeket egyben hagyjuk a nagyobbakat pedig hosszában szeleteljük 2-6 
GYÓGYNÖVÉNY  ASZALÁSA 40°C mosás után egészben, vagy aprítva 2-6